TISKIT
NAUTISKELU
KUUTAMO
LIIKUNTAA
VIIHDETTÄ
VETISTELYÄ

Italia
Maraton
Vaellus

Vuonna 2002 tuli lomailtua ja matkailtua kohtuullisen paljon - ennenkaikkea luonnossa.

Vaellukseni päätepiste, Karigasniemi näkyi kauas viivasuoran tienpäässä.. Edessä suoraan näkyvä rakennus, jonka edessä on lippuja, on tullirakennus. Tie jatkuu sen jälkeen pienen alamäen jälkeen Tenon yli Norjan puolelle.

Kun pääsin Ailigaksen yli ja Karigasniemen tien varteen olin pusikossa ja poroaidan takana - eikä ylityspaikkaa löytynyt moneen sataan metriin.. ja sittenkin vasta hieman aitaa "muokkaamalla" eli painamalla alaspäin yhden kiven vieressä.

Kun pääsin aidan yli tien varteen, oli matkaa vielä n. 6 km Karigasniemeen. Ja jalkoja poltti melkoisesti. Väliin iski epätoivo jo mieleen, etten jaksa perille - vaan vaihtoehtona olisi ollut maastossa yöpyminen ja se ei houkuttanut kun olin jo niin lähellä.

Karigasniemeen päästyäni varasin leirintäalueen mökkikylästä yhden mökin, tilasin saunan ja join muistaakseni muutaman litran vettä ja sokeripitoista teetä.. Erinomaisen saunan jälkeen kävin läheisessä ravintolassa (ainoa koko kylässä) syömässä kohtuullista poronkäristystä.. Paikka oli järkyttävä muun ravintolayleisön osalta - norjalaisia viettämässä torstai-iltaa halvan oluen maassa.

Perjantaina kävelin Karigasniemeä hissukseen ympäri - se oli nopeasti tehty, kävin Norjan puolella ja lepuuttelin. Illemmalla uusin saunomisen ja nautin sen jälkeen yöttömästä yöstä Tenon varrella kivellä istuskellen.

Lauantaina aamusta bussi Helsinkiä kohti lähti yhdentoista aikaan - ja siihen aikaan jo ravintolan terassi oli täynnä moottoripyöräileviä norjalaisia - ja aika järkyttävässä kunnossa.

Matka Helsinkiin oli mukava ja kokonaisuutena reissu oli rankkuudestaan huolimatta yksi parhaista lomamatkoistani.

<< edellinen 

 

 
Life is...
 
email