TISKIT
NAUTISKELU
KUUTAMO
LIIKUNTAA
VIIHDETTÄ
VETISTELYÄ

Italia
Maraton
Vaellus

Vuonna 2002 tuli lomailtua ja matkailtua kohtuullisen paljon - ennenkaikkea luonnossa.

Läksin Ruktajärveltä kohti Karigasniemeä tunturien yli. Toinen vaihtoehto olisi ollut kulkea samaa reittiä Karigasniemen tielle kuin jota tulinkin ensimmäisenä iltana.

Tuntureita ylittäessäni mönkijäpolkua pitkin törmäsin taas riekkoperheeseen jossa emoriekko jäi siipirikkoa teeskennellen pyörimään jalkoihini. Itse pyörin ympyrää kuin väkkärä kun koetin saada kohdennettua kameraani lintuun - ja aina se väisti juuri kun olin saanut tarkenenttua.. lopulta onnistuin juuri kun riekko alkoi sännätä karkuun poikasten ehdittyä jo suojaan..

Reitti tunturien kautta oli suhteellisen rankka - tulin jossain vaiheessa poroerotusaitaukselle jossa reitti hukkui. Jouduin kiertämään aitauksen melko pitkän ketunlenkin kautta ja sinä päivänä aurinko alkoi paahtaa kuumasti.. Mukana ollut vesi alkoi huveta uhkaavasti hien virratessa ja kaikki vesi jota maastosta löysin oli seisovaa ja siten juotavaksi kelpaamatonta arvioni mukaan.

Lopulta kapusin melko väsyneenä Karigasniemen Ailigastunturin kuvetta ylöspäin ja löysin kartan mukaan kolmannesta purosta jo vettä - tuntui kuin viimeisellä hetkellä. Oli aika kuiva olo jo silloin - tämä muistutti vain siitä, että ikinä ei ole tarpeeksi juomavettä mukana kun on reissunpäällä luonnossa..

<< edellinen 

 

 
Life is...
 
email