TISKIT
NAUTISKELU
KUUTAMO
LIIKUNTAA
VIIHDETTÄ
VETISTELYÄ

Italia
Lago di Garda
Milano

Verona
Venezia

Maraton
Vaellus

Saariselkä hiihtäen
Suomi-Ruotsi 2005

iTALIA. SAAPASJALKAMAA. SPAGETTIPENSAIDEN JA MAKARONIMAIDEN KOTI.

Yksi pisimmistä harrasteistani on ollut matkailu. Ja matkailu juuri Italiaan. Ensimmäinen reissu tuli tehtyä lukion luokkaretken muodossa Roomaan vuonna 1979. Seuraavan kerran kävin Italiassa Garda-järvellä vuonna 1983, Gardan kylässä. Se reissu kesti kolme viikkoa. Tuon jälkeen olen käynyt vähintään kerran joka vuosi eri puolilla Pohjois-Italiaa..

Vuonna 2000 juoksin myös Veneziassa maratonin 40-vuotisen taipaleeni kunniaksi - neljän viikon treenillä - älä kokeile itse.. Maraton alkoi Padovan läheltä ja kulki pitkälti teollisuusalueiden kautta Mestreen ja sitten Ponte di Liberta:n, yli kolmen kilometrin pituisen sillan yli Veneziaan.. Lopussa reitti kulki yli Punta Doganasta Canal Granden leveimmän kohdan yli San Marcon aukion liepeille ja siitä eteenpäin rantaa pitkin puutarha-alueelle jossa maali oli.

Garda-järvi on yksi ehdottomista suosikeistani sen luonnon ja vuorten läheisyyden vuoksi. Myös Italian Riviera, Arma di Taggia ja muut pikku kylät kukkaisrannikolla ovat mieluisia paikkoja... Gardalta pääsee bussilla sekä junalla kätevästi lähialueen kohteisiin. Haasteena on kuitenkin se, että julkinen liikenne lopettaa joka päivä liikennöinnin seitsemään mennessä alueella.

Tässä osiossa hieman makupaloja Garda-järveltä, Milanosta, Veronasta sekä Veneziasta.

Lago di Garda
Milano

Verona
Venezia

 
Life is...
 
email