TISKIT
NAUTISKELU
KUUTAMO
LIIKUNTAA
VIIHDETTÄ
VETISTELYÄ

Aapinen
Ajatukset
Artturi
Ehtoollinen Haluatko
Hätätila
Kiertokirje
Liitteet
Naamiaiset
Oireita
Opi englantia
Ruotsalaisia
Kesän sienikirja
Suomenkieltä
Tehokkuutta
Tekstiviestejä
Toivelista
Totuuksia
pohjalaisia
Mietteet
Kärpänen lasissa

In English:
Blondes
Caddy
Kinky
Managers
Maths
Nudist colony

Kiertokirje miehen puolesta

Tähänkö on tultu?

Suomalainen mies, oletko huomannut, että sinusta on tulossa nainen?

Yhteiskuntamme mieskuvat ovat muuttuneet epidemian lailla, etkä ole edes huomannut veden kiehumista. Vahvimmillaan syövytys on suurissa kaupungeissa, koulutettujen miesten keskuudessa.

Yhä useampi heteromies muistuttaa tavoiltaan ja paikoin jopa ulkoiselta olemukseltaan naista.

Asiasta ei ole vielä tutkimuksia tehty sillä mediassa pienen ääni on suurin eikä miesten vähemmistöön jäämistä ole vielä noteerattu.

Suomalainen mies katso ympärillesi! Naiset juovat sinua enemmän viinaa, polttavat yhtä paljon tupakkaa, tappelevat yhtenään ja tietenkin pärjäävät myös paremmin armeijassa.

Sinä työnnät lastenrattaita hoitovapaalla poninhäntä hulmuten ja tilität paitsi puolisollesi niin tarvittaessa koko maailmalle ongelmistasi ja toiveistasi vaikka tiedät ettei miehen rooli parisuhteessa ole puhua. Kysyt päivystäviltä perheasiantuntijadosenteilta milloin lasten tulisi tulla illalla kotiin, koska et itse saa päättää.

Tiedät synnytyksestä enemmän kuin vaimosi mutta et ole paikalla kun sinua eniten tarvitaan kymmenen vuotta myöhemmin. Suomalainen mies. Kaikki miehille tarkoitetut aikakauslehdet menivät konkurssiin, koska luet mieluummin Annaa ja Eevaa.

Pihviravintolat eivät menesty koska syöt itse tekemääsi salaattia ja kaadat kevytkastiketta päälle.

Entä musiikki. Kuuntelet musiikkia, jossa sanat ovat yhtä raukeita kuin puuvillabokserien lahkeet. Harrastat joogaa ja sisustusta, vaikka sinun pitäisi harrastaa urheilulajeja, joissa voi voittaa. Tarvitset harrastuksia, joissa tönitään ja tapellaan, sillä se on kivaa ja tuntuu hyvältä.

Suomalainen mies, katselet tv-ohjelmia ja luet dekkareita, joissa kuolemansyyntutkija on tupakkaa polttava nainen ja luunkova päähenkilö on eronnut alkoholiongelmainen naisetsivä. Pidit Tomb Raider-elokuvasta vaikka Lara Croft on sinua viisi kertaa enemmän äijä ja seuraat Salattuja elämiä koska ihmissuhteet kiinnostavat sinua vaikka ne eivät kiinnostu sinusta.

Mainoksissa mies on esineellistetty tyhmäksi bodariksi tai alastomaksi kotihengettäreksi sillä se on hauskaa. Naisilla on enemmän tatuointeja kuin sinulla ja lyhyemmät hiukset.

Huomaatko mitä tapahtuu? Suomalainen mies, sinua viedään kuin mätää kukkoa.

Tunnistatko ongelman? Et uskalla puhua siitä kellekään vaikka muuten puhut liikaa koska pelkäät, että sinut luokitellaan sovinistiksi tai suvaitsemattomaksi frederikiksi. Siksi heräät öisin ja muriset sängyssäsi hiljaa. Jos edes osittain olet sitä mieltä, että mies voisi olla taas Mies; perhettään suojeleva, lapsiaan rakastava ja naistaan jumaloiva, vastuullinen ja itseään arvostava mies, niin lähetä tämä vetoomus kaikille vielä pelastettavissa oleville jo tänään ja pelasta tulevaisuutemme.

Tulevaisuus, jossa mustanaamiolla ei olisi tissejä.

Pauli Aalto-Setälä Iltalehti

 
Life is...
 
email