Etusivu/kokemus/ 
 
 

Kokemuksen kautta eteenpäin

Eri työtehtävissäni olen toiminut hyvin eri tyyppisissä organisaatioissa, ollut "näköalapaikoilla" ja suppeammissakin toimenkuvissa. Kaikkia tehtäviäni on yhdistänyt kuitenkin edelläkävijämäinen toiminta, kyseisen yrityksen, organisaation tahi yksikön osalta. Omat tehtäväni ovat ehkä oman kiinnostukseni, osin sattumankin johdosta muokkaantuneet yhä enemmän koskemaan sähköistä viestintää, verkkoviestintää, digitaalista sisällönhallintaa.

Viisivuotissuunnitelma?

Minulta on usein kysytty, missä olen viiden vuoden päästä. Noita "viisiä" vuosia on matkan varrella tullut ja mennyt jo muutamia. Aika moni itse pohtimani asia on toteutunut oman työni ja toimenkuvani osalta. Vuonna 1997 pohdin että haluan olla viiden vuoden kuluttua sähköisen sisällönhallinnan, personoidun verkkoviestinnän kanssa hyvin tiiviisti tekemisissä. Sitä tämänhetkinen työni onkin..

Mikä eteen verkossa?

Verkkoviestinnästä pari sanaa. Kokemukseni ja varmasti myös kaikkien muiden markkinoinnin, mainonnan ja digitaalisen median kanssa työskentelevien mukaan yksikään media yksin ei nykyään ole vahva, erottuva media jolla tavoitetaan tarvittava kohderyhmä ja saavutetaan riittävä tuotto viestinnän tavoitteelle. On se sitten kaupallinen tai ei-kaupallinen tavoite. Eri medioiden yhdisteleminen on ollut osana markkinoinnin ja viestinnän prosesseja jo vuosia - nyt mediamixiä ja kanavariippumatonta sisällöntuottoa pitäisi vain alkaa toteuttaa kunnolla, aidosti.

CRM

Tämä tarkoittaa pitkälti crm-järjestelmien ja olemassa olevan sisällön integrointia omaksi uudeksi kokonaisuudekseen kohderyhmän valitessa median, kanavan, jolla viestejämme lähestyy.. Mistä tiedämme mitä mediaa kohderyhmämme käyttää? Hyvä kysymys.. oikeaa vastausta tuskin kaikilta osin aukottomasti löytyy.. Mutta tärkeintä on aloittaa viestintä personoidusti, suunnitelmallisesti - tavoitteellisesti. Minulta sinulle, meiltä sinulle. Aina yksilöä kohti, yhtä ihmistä, vastaanottajaa, asiakasta, kuluttajaa, päättäjää kohti.

Mitä eroa entiseen?

Tuttua, sanot? Aivan. Miksi minkään olisi pitänyt muuttua kun tekniikka kehittyy. Suoramarkkinointi, suoran tehokeinot ja lainalaisuudet vaikuttavat markkinointiviestinnän ohella myös muuhun viestintään.

Hajauta ja hallitse. Testaa.

Se miten viestintää ja markkinointia, mainontaa tulisi hajautetusti hallita, kohderyhmät oikeaan aikaan, oikealla medialla, tavalla tavoittaen, sen parissa tulen olemaan tulevan viisi vuotta. Ihmiseltä ihmiselle, koneiden tai paperin välityksellä. Viesti, sisältö on aina pääasia. Kokeile itse.

ylös