TISKIT
NAUTISKELU
KUUTAMO
LIIKUNTAA
VIIHDETTÄ
VETISTELYÄ

Solmuja
Veneilyä

Haluatko kunnostamaan purjevenettä?
Purjeveneen tarina
Veneen työlistaa
Purjevene
Remontointia 1

Paketoitu Ohlson
Remontointia 2
Favola vesille

2004 Purjehdus
2005 Purjehdus
2006 Purjehdus

2006 Purjehdus 2
2007 purjehdus
2007 Purjehduksia

2008 purjehdus
Vedenpaisumus
Turvallisuus-koulutus
Espoo-Suursaari

Volvo Suursaari Race 2006
Purjehdus-
kilpailukuvia

Remontointia 3
Remontointia 4
Remontointia 5
Linkkejä

Haluatko purjehtimaan?

Jonkin aikaa itänyt ajatukseni ostaa vene konkretisoitui vuoden 2003 elokuun aikana. Nyt omistan kelluvan remonttikohteen joka kuitenkin purjehtii ihan passelisti. Takana on remontointia, remontointia ja remontointia. Kunto ei ollut ihan sitä, mitä myyjä suuressa ystävällisyydessään puhui.. mutta se on toinen tarina. Edessä oli kuitenkin aiottua suurempi remontti.

Vene

Vene on Ohlson 29 vuodelta 1974. Kyseinen yksilö vaatii aika paljon työtä ollakseen valioyksilö, mutta tilaa siinä on kohtuullisesti.

Pituus 8,85 m, vesilinja 6,70 m, leveys: 2,70 m, sisäkorkeus 1,82m. Paino 3300 kg, masto 11,5 m. Keulassa Furlexin rullalaite.

Tuulen tyyntyessä matka sujuu kiireen uhatessa (?) Sole Diesel 17 -moottorilla (16hv). Ja jos nälkä yllättää voi pentterissä vaikka paistaa leipää tai tehdä lasagnea kaasu-uunissa kahvin poristessa liedellä.

Lämpöä iltoihin saa pienestä Reflexin kaminasta joka samalla palaessaan kuivattaa kosteaa syysilmaa.

Puitteet ovat siis ihan kohtuulliset, vene vaatii remontointia, mutta käy hyvin tämän vuoden viimeisiin purjehduksiin kelissä kuin kelissä. Ohlson on tukevaa tekoa ja kalistelee maltillisesti alhaisen painopisteensä ansiosta.

Gastin paikka auki...

Takana on neljä täyttä kesää purjehdusta - parina viimeisenä vuotena myös yksipurjehdus on tullut tutuksi, mutta toki gastikin olisi mukava löytää. Vapaaehtoiset gastit ovat tervetulleita - ystävät tai vieraammatkin. Eli jos haluat päästä remontoimaan venettä keväisin, maistelemaan pärskeitä tai nauttimaan vain muuten meren tuulista, mahdollisista saariseikkailuista tai purjeveneilystä yleensä - ota yhteyttä sähköpostilla.

Ohlson 29 Favola dell Mare, Sjösaga

 
Life is...
 
email