TISKIT
NAUTISKELU
KUUTAMO
LIIKUNTAA
VIIHDETTÄ
VETISTELYÄ

Solmuja
Veneilyä

Haluatko kunnostamaan purjevenettä?
Purjeveneen tarina
Veneen työlistaa
Purjevene
Remontointia 1

Paketoitu Ohlson
Remontointia 2
Favola vesille

2004 Purjehdus
2005 Purjehdus
2006 Purjehdus

2006 Purjehdus 2
2007 purjehdus
2007 Purjehduksia

2008 purjehdus
Vedenpaisumus
Turvallisuus-koulutus
Espoo-Suursaari

Volvo Suursaari Race 2006
Purjehdus-
kilpailukuvia

Remontointia 3
Remontointia 4
Remontointia 5
Linkkejä

Paketoitu Ohlson

Talvi 2003/2004 on ollut tätä kirjoittaessa melkoisen vaihteleva kelien puolesta. Jäät tulivat joulun aikaan rannoille, ja vasta tammikuun puolella laajemmin selille. Lunta saatiin odottaa hyvinkin paljon tammikuun puoliväliin Jouluisen pikakuuron jälkeen. Jouluna aatto valkeni lumisena ja auvoisena, sitten alkoikin aattoiltana vesisade jota kesti päiväkausia. Lopulta kaikki lumi oli kadonnut ja taas lähdettiin odottamaan talvea uudelleen.

Tammikuun alussa koettiin parin päivän myrsky, jolloin Ohlsonin kevytpeite oli kovilla. Kävin toisena myrskypäivän iltana katsomassa miten vene jaksaa ja hyvä niin. Pressu oli repeillyt kiinnitysreijistään ja retkotti puoliksi pois veneen päältä. Pimeässä pakkasillassa oli melkoisen hankala urakka kovan tuulen alla saada pressu takaisin paikoilleen. Vesi oli samaan aikaan noussut yli 1,5 metriä ja oli melkein Sarvaston parkkipaikkojen tasalla.

Uusi lumpiteite tuli vähitellen erissä ja varsinkin tammi-helmikuun vaihteen parin päivän lumisade sai koko eteläisen Suomen sekaisin. Lunta tuli yli 20 cm ja kinoksissa liki metrikin joissain paikoin. Piti taas lähteä veneelle tarkistamaan tilannetta...

Nämä viisi kuvaa ovat Saken kuvaamia

 
Life is...
 
email