TISKIT
NAUTISKELU
KUUTAMO
LIIKUNTAA
VIIHDETTÄ
VETISTELYÄ

Solmuja
Veneilyä

Haluatko kunnostamaan purjevenettä?
Purjeveneen tarina
Veneen työlistaa
Purjevene
Remontointia 1
Paketoitu Ohlson
Remontointia 2
Favola vesille

Vesillelaskua kohti

Mastonkiinnistys meni hieman paremmin tässä kohtaa kuin noston yhteydessä. Maston sisällä kulkevien sähköjohtojen liitos oli aiemmin sokeripalojen varassa, nyt kannen läpivientiin tarkoitettujen liittimien kanssa johtojen kytkentä meni hyvin helposti.

Suurin haaste koitui baby staagin kohdalla. Staagi ei ulottunut kiinnityslenkkiin ja sitä piti jumpata urakalla. Ari Karttunen auttoi, minkä voi, mutta lähti lopulta alta pois kohti seuraavan veneen nostoa. Maston kanssa meni sen verran aikaa, että jälkeemme vesillelaskua jonottavan veneen nosturin käyttäjä vaati kovasanaisesti meitä siirtymään alta pois. Koitimme estellä, ettei venettä voi siirtää sillä masto ei ollut kiinni - ei auttanut, joten taivuimme ja irroitimme köydet. Seurauksena vene hieman keinahti ja tietty masto lähti kaatumaan taaksepäin. Saranoitu mastonkenkä oli hyvä juttu, itse sain babystaagin vaijerista kiinni niin, ettei masto tömähtänyt Saken ja rannalla olevien päälle. Muutaman naama punaisena vaihdetun kommentin jälkeen totesimme keskenämme, että kyseinen Sarvaston sataman yleisesti käyttämä nosturikuski ei tulevaisuudessakaan todennäköisesti nosta minun venettäni.. Saimme lopulta babystaagin kiinni vippaskonstein.

Seurasi koko talven mielenkiinnolla odottamani hetki - virrat päälle, moottorin virta-avaimen vääntäminen kohti koillista ja lyhyen hehkutuksen jälkeen Sole Diesel lähti käyntiin ensimmäisen kerran..

 
 
Life is...
 
email