TISKIT
NAUTISKELU
KUUTAMO
LIIKUNTAA
VIIHDETTÄ
VETISTELYÄ

Solmuja
Veneilyä

Haluatko kunnostamaan purjevenettä?
Purjeveneen tarina
Veneen työlistaa
Purjevene
Remontointia 1
Paketoitu Ohlson
Remontointia 2
Favola vesille

Kaikki muu paitsi purjeveneen kunnostus on turhaa...

Polttoainetankki on keulapiiissä. Myyjän mukaan tuossa kuvassa vasemmassa reunassa näkyvä venttiili falskasi hieman hitsausreunastaan kun tankin täyttää äärimmilleen. Se olisi pitänyt paikata sikaflexillä tai vastaavalla. Kun tarkastelin sitä lähemmin, nostin pois tieltä tuon polttoaineensuodattimen kautta kulkevan letkun. Ihmettelin hieman mistä sormeni tulivat liukkaiksi ja totesin tuon letkun falskaavan tosi paljon. Vaihdoin letkun joka tulee tankista ylös, jätin suodattimen pois ja kiinnitiin uuden letkun polttoainepumppuun.

Ihmettelin myös mihin tuo polttoainepumpusta lähtevä letku kulkee - löysin sen toisen pään veneen perästä ilman tulpaa ja mitään kiinnitystä. Kyseessä oli vanhaan, jo poistettuun, lämmittimeen kulkevan polttoaineensyöttöletkusta joka oli jätetty paikoilleen vaikka itse lämmitin oli poistettu.

Lämmittimen pakoputki kulki veneen perään ja oli edelleen paikoillaan täysin avoimena perään lyöville aalloille jotka roiskivatkin sisään taka-aallokossa. Aika iso riski ja on myös työlistalla talven kuluessa.

 

 

 
Life is...
 
email